måndag 27 juni 2011

Min midsommar

Heeeeeeeeej! Nu har jag haft en bloggpaus som heter duga!!! Men desto mer att berätta om.

Min midsommarhelg har varit helt fantastisk!

Vi var ett gäng på sex personer som seglade iväg från Neglinge, i Saltsjöbaden, i torsdags kväll. Målet var Grinda men vi övernattade i en naturhamn  på vägen dit och en annan på vägen tillbaka.

Jag gillar verkligen livet på sjön. När vi gick på båten och jag insåg hur små alla utrymmen faktiskt är så blev jag lite smått nojjig. men det gick fort att släppa på sina rutiner och anpassa sig efter situationen. Julia och Viktor (som styrde upp med båt) hade fixat rubbet med mat och alkolhol. Vi andra behövde bara hoppa ombord och kvartera in oss :) Jag och Anton fick ruffen längst bak i båten och vi sov som stockar alla nätter. det är något speciellt med att sova på en båt som gubbar – om än i hamn. Väldigt avslappnande. Dessutom har vi varit utomhus i princip hela helgen, vilket också gör att man blir trött på ett skönt sätt.

Midsommarafton på Grinda var verkigen toppen! Vi gick upp vid 7-tiden för att hinna få en bra båtplats. När vi kom fram till hamnen på Grinda vid 10-tiden var det nästan fullt men som tur var lyckades vi trycka in oss. Vi åt sillunch med nubbe och med jordgubbar och hembakad rabarberpaj (tack Julia!) på båten. Lite senare kom några kompisar ut med motorbåt och joinade oss till middagen på Framfickan. Vi avslutade en härlig dag med att ta med oss dryck, snacks och musik till klipporna, där vi hängde några timmar innan vi kikade förbi Grinda Wärdshus en sväng. Anton och jag rundade av vid 2-tiden men de andra festade vidare några timmar till.

Söndagen blev en riktig slappardag. Alla var bra bakis och vi var tvungna att nyktra till i hamnen innan vi kunde bege oss ut på sjön. Eftersom det bara fanns kassa duschar med kallvatten på Grinda gjorde jag det enda rätta och tog årets första dopp :)
Tack och lov finns det inga bilder på spektaklet men jag antar att jag såg ganska rolig ut när jag panikslagen stod och tvättade håret i 15-gradigt vatten haha. Badade från bryggan så jag fick klättra upp och hoppa i några gånger innan håret var rent. Självklart fixade jag hela proceduren med salongsprodukter och inpackning som skulle verka i 5 minuter! Gäller att hålla flaggan i topp oavsett situation :)

På vägen hem övernattade vi på Ostholmen. Kvällen spenderade vi på klipporna där vi grillade. Någon timma innan midnatt gick hela gänget utan jag och Julia till bastun. Vi hängde kvar i båten och tjejsnackade med varsitt glas rosé i handen. Vi fick några timmar för oss själva innan de andra kom tillbaka, glada i hatten efter att ha krökat till det i bastun :)

Oj – blir ett långt inlägg. Tar igen för hela helgen!

Sist men inte minst måste jag dela med mig av resans två stora fadäser...

Sitter just nu hemma med ett sprucket revben efter att jag ramlade pladask på magen på torsdagsnatten. Kände i gryningen att jag var tvungen att pudra näsan i skogen och efter att ha tagit mig av båten halkade jag på den glashala klippan och föll handlöst. Några blåmärken och skrapsår samt ett sprucket revben senare är jag extremt tacksam att det inte var hakan eller huvudet som dundrade i berget!

Och sist men inte minst... Trötta som satan kom vi hem strax innan åtta i går kväll, bara för att inse att vi hade glömt en endaste sak på båten – hemnyckeln... Det blev en sen bio (Bad Teacher med Cameron Diaz) och lite tröstgodis, i väntan på nyckelleverans strax innan midnatt... Behöver jag tillägga att det var två zombies som släpade sig ur sängen i morse när klockan ringde :)

Här kommer lite bilder från midsommar! Det finns drygt 600 på Annikas systemkamera men ni får hålla till gode med mina Iphone-bilder.

Seglarbrud

Söta Julia som äger segelbåten och som var kapten 

Anton och Viktor (Julias pojkvän) 

Kapten jack Sparrow :)

Svenska flaggan var såklart hissad

Myspys

Midsommarafton strax innan 11 på förmiddagen
tog Anton sitt första glas rosé i solen
Framme på Grinda!


Midsommarmiddag på Framfickan

Christian är en av Antons bästa kompisar

Viktor och Julia

Luntan, Löken och Anton

Sista dagen innan vi lämnade Ostholmen visade Julia alla hur man
gör hängningsknopar. Anton blev nöjd med sin :)

1 kommentar:

  1. Anna oj vad mycket som hänt. Ser dig framför mig när du trillar. Oj vad du måste ha svurit mycket! Eller?
    Puss

    SvaraRadera